Самитот за развој на приватни претпријатија наречен Меѓународен самит за соработка за висококвалитетен развој на приватни претпријатија што се одржа во Ченгду на 20 септември 2018 година, беше заеднички организиран од Националната федерација за индустрија и трговија и народната влада во Ченгду.

Со темата „Ново доба, ново патување и нови можности“, Самитот има за цел да изгради платформа за соработка и размена на приватните претпријатија да учествуваат во развојот на електронски информации, производство на опрема, храна и пијалоци, напредни материјали, енергија и хемиски индустрии, водечки индустрии за услуги и дигитална економија во Сечуан. Исто така, обезбедува важен прозорец и можност за приватните претпријатија во земјата да учествуваат во изградбата на „Појас и пат“, во новата рунда на развој на западниот регион и во „глобалната“ стратегија за развој.

На оваа средба, ние успешно потпишавме договор со Упатство за насока на компас да стане назначен снабдувач за централизатори за мерење при дупчење (MWD)


Време на објавување: декември-15-2020